fbpx

Δράση Εθελοντικού από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης στη παραλία Πρέβελη στο Ρέθυμνο

Καθαρισμοί με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκεΣτην εθελοντική δράση με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη, συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγ.  Βασιλείου Βαγγέλης Καπετανάκης, μέλη των εθελοντικών ομάδων, ΕΕΣ Σαμαρείτες, Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς, Εθνική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου και ΕΟΣ Ρεθύμνου.

Για την επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στη προσπάθεια τονίζοντας ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να δείχνει το σωστό δρόμο, προάγοντας τη τεράστια σημασία του εθελοντισμού στη πράξη με την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας. Η ευθύνη για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε τη προσοχή που απαιτείται. Χωρίς την ουσιαστική βοήθεια-συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων, των πολιτών αλλά και της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη πολιτική προστασία, τη προστασία του περιβάλλοντος. Τους ευχαριστούμε όλους».

Η παρουσία και καθοδήγηση της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου ήταν ουσιαστική και ο καθαρισμός έγινε υπό την επίβλεψη στελεχών της υπηρεσίας, στις περιοχές που επιτρεπόταν, ενώ σε δεύτερη φάση από την υπηρεσία, θα ακολουθήσει νέα παρέμβαση καθαρισμού στα «ευαίσθητα» σημεία του δάσους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρουπάκης, ζήτησε την προσοχή των πολιτών που διέρχονται το παραποτάμιο μονοπάτι με τους φοίνικες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης σημαντικό ήταν το μήνυμα των ίδιων πολιτών-εθελοντών για την παρέμβαση, καθώς όπως ανέφεραν τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους διαδίδοντας τον εθελοντισμό.

  • Συνεργασία για τους Στόχους
  • Ζωντανή
  • https://www.youtube.com/watch?v=pBiYaUJd_tY
  • 1 ημέρα
  • 26/07/2020
  • Πρωί - Απόγευμα
  • Φαιστός, Ελλάδα
  • 50