fbpx

«Μειώνουμε το πλαστικό – Αυξάνουμε την υγιεινή»

του Κόσμου_Μία υγιεινή, ανθρώπινη και οικολογική πρωτοβουλία από τη VARIO

Στη VARIO προάγουμε τις αξίες της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών, ξεκινήσαμε/αναδείξαμε την πρωτοβουλία «Μειώνουμε το πλαστικό – Αυξάνουμε την υγιεινή» στο ευρύτερο πλαίσιο του μηνύματός μας για τη δημιουργία ενός υγιεινού, ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, ως οργανισμός ανθρώπων διαθέτουμε την αγάπη, τον χρόνο και τα προϊόντα μας σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη και παράλληλα συμβάλλουμε στον περιορισμό της απόρριψης πλαστικού στο περιβάλλον, μέσω μίας «πρωτότυπης» ανακύκλωσης συσκευών.

Αναλυτικότερα, η VARIO πρωτοστατεί στην προσπάθεια προώθησης της κυκλικής οικονομίας ανακυκλώνοντας ή, ορθότερα, δίνοντας ζωή σε παλιές συσκευές (dispensers) που αφαιρεί ή αναβαθμίζει στις κτιριακές εγκαταστάσεις των πελατών της ανά την Ελλάδα και οι οποίες μέχρι σήμερα απορρίπτονταν σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Το τελευταίο διάστημα, έχουμε ξεκινήσει μία ιδιότυπη ανακύκλωση των dispensers από τα μπάνια των πελατών μέσω της αφαίρεσης, της επισκευής και του καθαρισμού των συσκευών που καταργούνται ή είναι παλαιότερης τεχνολογίας. Στη συνέχεια, οι λειτουργικές αυτές συσκευές διατίθενται και τοποθετούνται δωρεάν από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μαζί με την προμήθεια των αντίστοιχων αναλώσιμων σε ΜΚΟ, γηροκομεία, σχολεία κ.α.. Με αυτόν τον τρόπο, οι παλιές συσκευές ξαναπαίρνουν ζωή περιορίζοντας έτσι την απόρριψη πλαστικού στο περιβάλλον και ταυτόχρονα (υπο)στηρίζοντας τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας.

Επιπλέον και για να μεταφέρουν την αξία του πλυσίματος των χεριών, οι “Hygiene Experts” της VARIO επισκέφθηκαν τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου και του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Πειραιά, τοποθέτησαν ανακυκλωμένες και καινούριες συσκευές, προσέφεραν τα απαραίτητα αναλώσιμα αυτών για 12 μήνες κι έθεσαν σε εφαρμογή τη βιωματική εκπαίδευση… καθαρά παιδικά χέρια χωρίς μικρόβια! Μαζί με τα παιδιά και τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα λόγω των συνθηκών, έπλυναν σχολαστικά και για περίπου 60’’ τα χέρια τους χρησιμοποιώντας 1 δόση σαπουνιού σε αφρό, ξέπλυναν με νερό και κατόπιν τα σκούπισαν επαρκώς με 2 χειροπετσέτες μίας χρήσης. Αυτά αρκούν για να επιτευχθεί η επιθυμητή υγιεινή των χεριών, η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας! Τα παιδιά γνώρισαν με βιωματικό τρόπο πώς μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή υγιεινή των χερών, καθώς επίσης και πώς μπορούν να κάνουν σωστή χρήση των αναλώσιμων για τη μείωση της σπατάλης και τον περιορισμό απόρριψης απορριμμάτων στο περιβάλλον. Σήμερα, άλλωστε, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι μείζονος σημασίας να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία του πλυσίματος των χεριών για να προστατεύουν τον εαυτό τους από πιθανές μολύνσεις και ασθένειες, όπως επίσης να γνωρίσουν την αξία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

  • Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή
  • Ζωντανή
  • 9 μήνες
  • Νοέμβριος 2020 - Ιούλιος 2021
  • >200