Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας

Λεπτομερής Ενεργειακή Περιήγηση του σχολείου, κατάρτιση ενεργειακού προφίλ του σχολείου: παρατήρηση και μετρήσεις με χρήση κατάλληλων επιστημονικών οργάνων ειδικής βαλίτσας (από το Βερολίνο) της κατανάλωσης ενέργειας, της θερμοκρασίας, του φωτισμού, της φωτεινότητας, της υγρασίας και της ποιότητας του αέρα (CO2) στους χώρους του σχολείου και εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικών με την ορθολογική ή όχι συμπεριφορά των χρηστών του κτιρίου.

Προτάσεις για ορθολογικότερη χρήση της ενέργειας στο σχολείο. Σύνταξη οικοκώδικα του σχολείου και ψηφίσματος με στόχο την αλλαγή στάσης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διάδοση των αποτελεσμάτων της εργασίας της Ενεργειακής Ομάδας στη σχολική κοινότητα: Έργα: αφίσα, video, comic, εικαστική ομπρέλα, εικαστική λάμπα, κολάζ, ενεργειακή γωνιά, Power Point 92 διαφανειών, ψήφισμα, ετικέτες στους διακόπτες φωτισμού.

Δράσεις στη γειτονιά του σχολείου, με στόχο να παρακινηθούν οι πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων: Ειρηνική πορεία από το σχολείο (Κουκάκι) μέχρι την Τεχνόπολη μαζί με μαθητές 70 σχολείων της Αθήνας. Έκθεση των έργων στην Τεχνόπολη. Εκφώνηση του ψηφίσματός μας.  Ραδιοφωνική συνέντευξη μαθήτριάς μας στον 9.84.

  • Δράση για το Κλίμα
  • Ζωντανή