fbpx

Τι είπαν οι εκπαιδευτικοί

Σχόλια εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της
Έκτης τάξης του 83ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και νυν ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!


 

«Στόχος τους είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους τους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουμε Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη τους….»
Ο στόχος του inaction for a better world είναι και δικό τους στόχος από σήμερα.
Ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, τους δώσατε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε σε όλους και τους τους 17 Παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ!
Τους δίνουμε μια υπόσχεση: Πως δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα περάσουμε σε πράξεις για να αλλάξουμε κάτι στο σπίτι τους, στον κόσμο τους,, στη Γη τους!
Να είστε σίγουροι πως θα προσπαθήσουμε….

Μαρία Βολίκα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
14ο Γυμνάσιο Αθηνών


 

Σας ευχαριστούμε για την παρουσίαση και για το βραβείο που μας τιμά ιδιαίτερα.
Όλα τα σχολεία υλοποίησαν πολύ αξιόλογα προγράμματα και αξίζουν συγχαρητήρια!
Το σημαντικότερο είναι οι θετικές αξίες και η χαρά που αποκομίζουν όλα τα παιδιά!
Καλή συνέχεια και ελπίζουμε ότι την επόμενη χρονιά θα βρεθούμε όλοι όχι από … απόσταση.

Βουζαξάκης Γεώργιος, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
Γενικό Λύκειο Μοχού


 

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα σας για την χθεσινή διαδικτυακή διοργάνωση και βέβαια για όλο το έργο σας για την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης στο σχολείο.

Με το σχολείο μου το Γενικό Λύκειο Μοχού είμαστε πολύ χαρούμενοι που για 2η συνεχόμενη χρονιά διακρινόμαστε και κυρίως που συμμετέχουμε στο δίκτυο των σχολείων!

Πηνελόπη Κερασοβίτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης


 

Θα ήθελα εκ μέρους όλων των συναδέλφων με τις οποίες συνεργαστήκαμε για το πρόγραμμα “Κούκλες από … σπίτι!”, να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τη χθεσινή εκδήλωση και για την τιμητική βράβευσή μας!

Το περιεχόμενο, η δομή και η αισθητική τής εξ αποστάσεως εκδήλωσης ήταν μια εξαιρετική και πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας!

Είδαμε υπέροχες ιδέες από όλα τα σχολεία που διακρίθηκαν, συγκινηθήκαμε, εμπνευστήκαμε, μα κυρίως δεσμευτήκαμε να συμμετέχουμε και την επόμενη σχολική χρονιά στα BRAVO SCHOOLS με νέες προτάσεις!

Μουρτζίνου Ελένη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
18ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


 

Ευχαριστούμε το BRAVO SCHOOLS και όλη την οργανωτική επιτροπή για την άριστη παρουσίαση και την επιλογή του Νηπιαγωγείου μας στην τελική κατάταξη !!!

Ελισάβετ Ταχτσίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


 

Σας ευχαριστούμε αφενός για την τιμητική αυτή διάκριση της σχολικής μας μονάδας!!! Αφετέρου ήταν ιδιαίτερα τιμητική και η συμμετοχή μας σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα in action for a better world. Η πρωτοβουλία αυτή των Bravo schools αποτέλεσε για μας κινητήρια δύναμη αλλά και έμπνευση για το εκπαιδευτικό μας έργο. Συγχαρητήρια για την δημιουργικότητα σας, την καινοτομία και το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συνεχίσετε να “φωτίζεται” σαν φάρος το εκπαιδευτικό μας ταξίδι και έτσι θα φτάσουμε όλοι μαζί σε μια “in action” Ιθάκη.

Καρμελίνα Ρούσσου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου


 

Ως σχολείο, έχουμε συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς, η ευκαιρία όμως που δίνεται από το Bravo schools σε συμμετέχοντες και μη, να έρθουν σε επαφή με νέες, πρωτοποριακές ιδέες και πρακτικές είναι κάτι το μοναδικό και ανεκτίμητο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Στόχος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν γίνεται η διάκριση αλλά η ανταλλαγή ιδεών και η διάδοση μηνυμάτων. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή. Bravo σε εσάς!

Γιάννης Βασιλούδης, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
8o Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου


 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη που μας παρείχατε. Πέρα και πάνω από κάθε διάκριση, εκείνο που μένει ως κέρδος είναι το υπέροχο αίσθημα συνεργασίας που αποκόμισαν οι μαθητές μας, μέσα σε ένα υγιές πλαίσιο με την υποστήριξη του Οργανισμού σας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες οι μαθητές που συμμετείχαν πανελλαδικά στις δράσεις να είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες που θα κάνουν την διαφορά και θα αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα μας και ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες.

Μαργαρίτη Ελένη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου

 


 

 

Ευχαριστούμε πολύ για την χθεσινή μας βράβευση. Ενισχύουμε το θεσμό των BRAVO SCHOOLS γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και ότι αυτοί θα καλυτερεύσουν τη ζωή στον πλανήτη μας.

Χαρίκλεια Μαγαλιού (Αναπληρώτρια), Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού


 

Τι έστιν ελπίς;
« Εγρηγορότος», είπεν, «ενύπνιον.»
Μτφ.: Όταν ρωτήθηκε τι είναι ελπίδα, αποκρίθηκε: «το όνειρο ενός ξύπνιου».
Αριστοτέλης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «inaction for a better world» σε συνδυασμό με το σχολικό διαγωνισμό Bravoschools δίνουν τη δυνατότητα να προωθηθούν οι 17 πολύτιμοι στόχοι που σκοπεύουν στην αλλαγή της ανθρωπότητας διαμέσου της εκπαίδευσης. Είναι ένας οργανισμός που θα έπρεπε να συμμετέχει πιο ενεργά το Υπουργείο Παιδείας και να βλέπει μέσα από τα έργα μας αυτά που επιθυμούμε οι εκπαιδευτικοί. Πρέπει να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε και να είμαστε ηθικοί πολίτες και εν μέρει «επαναστάτες» της εποχής μέσω των έργων μας και όχι μόνο στα λόγια. Μεσώ του διαγωνισμού και του εκπαιδευτικού προγράμματος προσπαθούμε όλοι να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να δουν και ευαισθητοποιηθούν από την πραγματικότητα του κόσμου, όπου μεγαλώνουν.

Ευαγγελία Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
2ου Νηπιαγωγείου Παιανίας


 

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό! Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και σίγουρα θα το κάνουμε ξανά. Πολλά συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση και ιδιαίτερα για την τελετή βράβευσης!!!

Στυλιανή Αντωνακοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου


 

Η ιδέα και η υλοποίηση της δράσης για τη δημιουργία του Δικτύου Ενεργών Πολιτών πραγματικά αποτελεί αρωγό και εμψυχωτή όλων των προσπαθειών για την Περιβαλλοντική εκπαίδευση που γίνονται χρόνια τώρα από τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας. Σε αυτήν την προσπάθεια, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα inaction for a better world συμβάλει ουσιαστικά, ενθαρρυντικά και ενημερωτικά. Σίγουρα υπηρετεί με ευσυνειδησία τους 17 Παγκόσμιους στόχους Βιώσιμής ανάπτυξης και ευχόμαστε σε πιο καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας αλλά τα μηνύματα από τη νέα γενιά είναι αισιόδοξα”.

Αγγελική Αλεξανδροπούλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών


 

Συγχαρητήρια για την χθεσινή υπέροχη και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή. Θεωρούμε πως ο Οργανισμός επιτελεί πολύ σπουδαίο έργο και μας εμπνέετε ώστε να συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συγκεκριμένη διάκριση. Είναι η πρώτη χρονιά που το σχολείο μας πήρε μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να διακριθούμε με την πρώτη μας συμμετοχή και μάλιστα κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.

Θεωρούμε πως έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στις επόμενες συμμετοχές μας θα καταφέρουμε ίσως να “Δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο”, όπως άλλωστε είναι και το σλόγκαν σας.

Σαρρούδη Ιωάννα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου


 

O Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools μας κινητοποίησε να ενημερωθούμε για τους 17 παγκόσμιους στόχους και να αναλάβουμε δράση για την υποστήριξή τους. Υιοθετήσαμε την ολιστική προσέγγιση που προτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα in action for a better word και αναπτύξαμε προγράμματα που περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας, των οικογενειών τους αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας καταθέτοντας προτάσεις για υπεύθυνες πρακτικές που μπορούν να υιοθετήσουν στην καθημερινή ζωή. Πιστεύουμε ότι βάλαμε το λιθαράκι μας και αφυπνίσαμε τη σχολική κοινότητα, τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες που θα φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη. Δεσμευόμαστε να γίνουμε πρεσβευτές των 17 παγκόσμιων στόχων, γιατί ο κόσμος μας αξίζει να γίνει καλύτερος!

Καλούπη Γεωργία, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
11o Nηπιαγωγείο Χίου


 

Ευχαριστούμε τον διαγωνισμό bravo schools που αποτέλεσε το έναυσμα γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι της γνώσης, που μας έκανε κοινωνούς της ανάγκης να σεβαστούμε το περιβάλλον μας και να κοινοποιήσουμε σε συγγενείς, φίλους, φορείς, την εκπαιδευτική Κοινότητα κλπ πως η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει”.

Είμαστε πεπεισμένες (κι αυτό δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση, αλλά προκύπτει κι από τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των γονιών) ότι η εμπειρία που μοιραστήκαμε ήταν τόσο δυνατή που τα παιδιά θα την θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Μαρία Μπαλόκα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων


 

Το «Bravo Schools» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα inaction for a better world είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία που ενθαρρύνει και αναπτύσσει τη γνώση και τη διάχυσή της, που οργανώνει, υποστηρίζει και προωθεί δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Η συμμετοχή μας στο «Bravo Schools» ήταν μια ευχάριστη και πολύ δημιουργική εμπειρία. Μας έδωσε τον χώρο να παρουσιάσουμε την δουλειά μας την προσωπική μας ματιά για τους 17 στόχους και να δούμε την υπέροχη δουλειά από τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη . Χρειαζόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός, για να μπορέσουμε, μέσα από αυτή, να πληθύνουμε το πόσα μπορεί να κάνει το σύνολο!

Μάμαλος Σπύρος, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
Δημοτικό Σχολείο Άφρας Κέρκυρας


 

Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια να συναντηθούν μαθητές και σχολεία με καλές πρακτικές στους 17 παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ.

Δώρα Ντάνου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Άρτας


 

Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διοργάνωση! Οι δράσεις όλων των σχολείων ήταν εξαιρετικές. Η διάκρισή μας, μάς έδωσε μεγάλη χαρά!!!! Οι μικροί μου μαθητές φοράνε πλέον το budge των πρεσβευτών! Σας ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την ευκαιρία που μας δώσατε.

Χριστίνα Δημητριάδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
Δημοτικό Σχολείο Ν. Νικομήδειας, Ν. & Π. Λυκογιάννης, Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου Ημαθίας


 

Έχω λοιπόν να σας πω ότι η εκδήλωση ήταν υπέροχη!! Αν και πρώτη φορά εξ αποστάσεως, ήταν άψογα οργανωμένη. Οι αξιαγάπητοι προσκεκλημένοι ομιλητές είχαν να μας πουν άκρως ενδιαφέροντα και επί της ουσίας πράγματα, όχι μόνο για τον θεσμό, αλλά και για τα επίκαιρα συμβάντα που ζήσαμε όλοι λόγω covid-19. Η βιβλιοθήκη του Bravo schools θα αποτελεί εφεξής πράγματι μια πλούσια τράπεζα εκπαιδευτικών προτάσεων, από τις οποίες μπορεί να εμπνευστεί ολάκερη η εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως εν όψη και της εφαρμογής των εργαστηρίων δεξιοτήτων από το σχολικό έτος 2020-21. Δείγμα εξάλλου θαυμάσιων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων βιώσαμε όλοι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, όπου όλοι οι “παριστάμενοι” δεν μπορεί παρά να αισθάνθηκαν δέος μπροστά; στα εκπληκτικά έργα που παρουσιάστηκαν, τις απίθανες ιδέες, τις καταπληκτικές εμπνεύσεις και την ασυγκράτητη δημιουργικότητα. Πραγματικά, εκείνες τις στιγμές, η σκέψη ότι ανήκουμε στην Ελλάδα και έχουμε την ευτυχία να ανήκουμε στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα ήταν πολύ έντονη. Είναι αλήθεια. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με μεράκι, ασταμάτητοι, μάχιμοι. Ικανοί να μεταδώσουν τα χαρακτηριστικά αυτά στους μαθητές τους. Αυτό αποδείχτηκε έμπρακτα στο BRAVO SCHOOLS 2020, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να το φέρουν στην επιφάνεια. Είναι λοιπόν ένας θεσμός που αξίζει και πρέπει να συνεχιστεί. Όχι μόνο για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Αλλά πρωτίστως γιατί προασπίζεται τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει ευρέως γνωστός και να προσελκύσει κι άλλα σχολεία, κι άλλους εκπαιδευτικούς, κι άλλους μαθητές. Διότι αποτελεί ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι αποτελούν μάθημα ζωής. Της ζωής των μελλοντικών γενιών. Είναι αυτές οι γενιές που πρέπει να μάθουν από τώρα ότι πρέπει να γίνουν ενεργοί πολίτες αν θέλουν να επιζήσουν.

Λυκογιαννάκη Στέλλα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης


 

Το σενάριο διδασκαλίας “This is real life” που δημιουργήθηκε από την καθηγήτρια Λυκογιαννάκη Στυλιανή εστιάζει στην αφύπνιση της σκέψης και την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των μαθητών. Είναι σημαντικό ότι το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης εντάσσεται στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, αφού η προτεινόμενη διδακτική πρακτική αξιολογήθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο στόχο 3: «Καλή Υγεία και Ευημερία».

Αδιαμφισβήτητα οι μαθητές μας θα παρακινηθούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν για την εξασφάλιση καλής υγείας και ευημερίας και να συμμετέχουν σε δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Σταυρούλα – Ιωάννα Κυπραίου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
Πινδάρειο 2 Γυμνάσιο Θήβας


 

Υιοθετώντας τους άξονες του θεσμού BRAVO SCHOOLS και ειδικότερα τον άξονα πάνω στον οποίο χτίζεται ο διάλογος για την ευρύτερη αφύπνιση της μαθητικής κοινότητας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης αναπτύξαμε πρωτοβουλίες και δράσεις με την πρακτική Service Learning η οποία ενσωματώνει τις δράσεις της σχολικής κοινότητας στην κοινωνία δημιουργώντας μαθητές /τριες συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες που δρουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ευχαριστούμε για την ωραία πρωτοβουλία ! Μαζί δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο!

Έλενα Μολασιώτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου


 

Σας ευχαριστώ-ούμε για τη διάκριση. Μια διάκριση εμψυχώνει μαθητές και δασκάλους να συνεχίσουν να δημιουργούν με ελευθερία, όνειρα και όραμα για έναν κόσμο καλύτερο

Τζιαμπάζη Θεοδώρα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος
Δημοτικό Σχολείο Μούδρου


 

Είναι μεγάλη η χαρά μας που διακριθήκαμε στα Bravo Schools και ενταχθήκαμε σε ένα δίκτυο ενεργών σχολείων και ενεργών πολιτών. Είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη δημιουργία μας και να διαδώσουμε και εμείς το μήνυμά μας για έναν Παγκόσμιο Στόχο. Βλέποντας τις δράσεις των άλλων σχολείων που παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν με σεβασμό από σημαντικούς ανθρώπους πίσω από αυτή τη διοργάνωση, πήραμε ιδέες και έμπνευση, ενώ συνειδητοποιήσαμε για άλλη μια φορά πόσο δραστήριοι είναι οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε για όλα! O έπαινος και η διάκριση θα υπάρχουν στον τοίχο του σχολείου ως διαρκής υπενθύμιση για τις προτεραιότητες της εκπαίδευσης τα επόμενα χρόνια!

Πηνελόπη Κερασοβίτη, Μαρία Περίκου, Ειρήνη Μπάνου, Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί
3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης


 

Σε αυτή την πρώτη μας επαφή με το θεσμό Bravo Schools, εμπνευστήκαμε και εμπνεύσαμε, συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε, μα πάνω απ’ όλα ονειρευτήκαμε: έναν κόσμο χωρίς ανισότητες, με ορθή κατανομή των πόρων, με πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία για όλους, έναν κόσμο καλύτερο και ισότιμο για εμάς και τα παιδιά μας…

Και με το γλυκό “βάρος” που το βραβείο Σχεδίου Μαθήματος μας προσθέτει, υποσχόμαστε να παραμείνουμε in action for a better world!

Σας ευχαριστούμε για την αξέχαστη εμπειρία!

Ασημίδου Κυριακή, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου


 

Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στο διαγωνισμό του Bravo schools 2020. Πραγματικά ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση και τα βραβεία που δόθηκαν άξιζαν!

Και του χρόνου πάμε δυνατά και με ΣΤΟΧΟ!

Νίκου Βασιλική, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
12ο Νηπιαγωγείου Κοζάνης


 

Είμαστε ανάμεσα στα 25 σχολεία που αφυπνίσαμε και ενεργοποιήσαμε την κοινωνία με τη συμμετοχή μας και τις δράσεις μας για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης …με τους πολλούς καταγεγραμμένους ψήφους …

Σας ευχαριστούμε …

Αμβροσίδου Αναστασία ΠΕ06, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
1ο & 4ο Δ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης


 

Οι μαθητές του 1ου και 4ου Δ.Σ Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης ως ενεργοί πολίτες του αύριο παρουσιάσαμε τη δική μας δράση για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από την  εκπαιδευτική  προσέγγιση για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει  αναπτύξει το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef  και την Unesco. Στόχος μας η συνεργασία για το Amaf School of Nairobi και για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση των μικρών Κενυατόπουλων. Κοινός μας στόχος:  “THE RIGHT TO EDUCATION” .

Με αυτή μας τη δράση γινόμαστε κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης.

Βασιλική Στρατάκη
1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας


 

Η συμμετοχή μου στην όλη διαδικασία μου χάρισε μια θετική εμπειρία. Ασφαλώς ήταν πολύ εποικοδομητικό για τη δουλειά μου ότι γνώρισα πολλούς/ες συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι/ες κάνουν εξαιρετική δουλειά και μπορεί αυτή να ενταχθεί στους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυτό μου δίνει αισιοδοξία  και δύναμη για να συνεχίσω τις προσπάθειες μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι μαθητές/τριες μου είχαν την μεγάλη χαρά να παρουσιάσουν ένα πολύ μικρό δείγμα από τις εργασίες που εκπόνησαν όλη τη σχολική χρονιά  μέσα  από το σχέδιο δράσης: “Βάζουμε Στόχο! Διαδίδουμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών”. Καλή συνέχεια στο Θεσμό και εύχομαι πραγματικά να μπορέσουμε όλοι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τη σχολική κοινότητα για τους 17 Στόχους.

Οι Συντονίστριες του Προγράμματος
Γεωργία Δενδρινού
Μακρή Αλεξάνδρα
Μάρκου Όλγα

1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής


 

Ευχαριστούμε θερμά για την διάκριση του Σχολείου μας στον Διαγωνισμό σας. Ευχαριστούμε τους αξιολογητές σας, τους διοργανωτές και τους εμπνευστές του θεσμού.

Ο θεσμός Bravo Schools αναδεικνύει τη δουλειά που γίνεται στα Σχολεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς χαρήκαμε πολύ που η δουλειά μας αξιολογήθηκε θετικά από την επιτροπή. Αυτό μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τη δουλειά για τα συναισθήματα με τους μαθητές μας. Ευχόμαστε να βρούμε το χρόνο να παρακολουθήσουμε τις δουλειές όλων!

Μαντικού Σταματία, Διευθύντρια
2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου


 

Ως πειραματικό σχολείο, αποτελούμε χώρο διερεύνησης και ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων και εκπαιδευτικών πρακτικών. Επιδιώκουμε οι μαθητές μας να αναπτύξουν στάσεις, δεξιότητες και αξίες στραμμένες στην αειφορία, ώστε να είναι ικανοί στην επίλυση των σύνθετων περιβαλλοντικών προβλημάτων με γνώμονα την ποιότητα ζωής τους η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο» επιδιώξαμε τη διαμόρφωση ενεργών, δημιουργικών και περιβαλλοντικά εγγράμματων πολιτών. Πιστεύοντας πως η ανάληψη δράσης δεν είναι αποκλειστική υπόθεση των κυβερνήσεων, αλλά υπόθεση όλων, αφού ενημερώσαμε όλη τη σχολική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών/τριων μας για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, για το τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος τους, περάσαμε σε μία σειρά δράσεις για να ευαισθητοποιήσουμε και την τοπική κοινωνία, μέσα από τις μαθητικές ημερίδες που στόχο είχαν τη διάχυση των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στη σχολική μας μονάδα χτίζoντας τον πολίτη με οικολογική παιδεία, οικολογική συνείδηση, ενεργό και υπεύθυνο στο κοινωνικό πεδίο, υιοθετώντας το «Κατανοώ για να δράσω» πλαισιώσαμε τις δράσεις του Bravo schools. Έτσι ώστε συνολικά όλοι να διαμορφώσουν νέο ήθος, νέες αξίες, νέους κοινωνικούς στόχους προκειμένου να σχηματίσουν μια διαφορετική αντίληψη για τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Ελένη Γκόνου, φιλόλογος
Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης


 

Ήθελα να σας εκφράσω τη μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση για τον Διαγωνισμό και την Εκδήλωση του BRAVO SCHOOLS, που διοργανώσατε και να σάς συγχαρώ για το έργο σας, το οποίο προωθεί την ευαισθητοποίηση στα τόσο σημαντικά θέματα, που προβάλλουν οι 17 Παγκόσμιοι στόχοι, καλλιεργεί τις ηθικές αξίες και την ενσυναίσθηση και προάγει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της δημιουργικότητας και της ενεργού μάθησης.

Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσετε το έργο σας με περισσότερα σχολεία ως συνοδοιπόρους, γιατί μόνον μέσω της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε σε μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Νικόλας Τσιλιβαράκος
Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

«Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου»


 

Μια συνάντηση για τη βιωσιμότητα και τις καλές εκπαιδευτικές πρακτικές…

Μια γιορτή με καλεσμένους από κάθε σχολείο της Ελλάδας, από κάθε σημείο της χώρας…

Ένα Μπράβο στους μαθητές, στους δασκάλους, στους εκπαιδευτικούς! Ένα Μπράβο στην έμπνευση, στη γνώση, στη δημιουργικότητα, στην ευαισθητοποίηση!

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα Μπράβο, σήμαινε για όλους εμάς στην «Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου» η συμμετοχή μας στον θεσμό Bravo Schools 2018. Άλλωστε είναι «στο χέρι μας και στην καρδιά μας» να ανοίξουμε τους δρόμους εκείνους που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες, τις ευκαιρίες, τις συγκυρίες και τις προϋποθέσεις για «έναν καλύτερο κόσμο».

Με αφορμή λοιπόν το φετινό Εκπαιδευτικό Έτος που ήταν αφιερωμένο από την UNESCO  στον «Νίκο Καζαντζάκη», στο έργο του οποίου εντρύφησαν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας και το παρουσίασαν στη «σκηνή» του Bravo Schools, μιλώντας και δραματοποιώντας βαθιές έννοιες, όπως η Αγάπη και ο Παράδεισος, θα κλείσω με μια φράση – ευχή για την επόμενη χρονιά που θα ξανασμίξουμε : «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Τάνια Μάνεση
Αναστασία Τσιούνη
Αντώνης Κωστόπουλος

Neue Schule Athen


 

Συγχαρητήρια για το έργο σας και την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε και εμείς “μέρος” αυτού του τόσο ενδιαφέροντος προγράμματος.

Παυλάκη Σταματική, Προϊσταμένη
Ειδικό Δ.Σ. Περάματος


 

Εκ μέρους των μαθητών και του προσωπικού θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να προβάλουμε το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που κάνουμε. Σχετικά με το διαγωνισμό Bravo Schools, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι […]ό,τι είχαμε κάνει σχετικά με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, το οργανώσαμε πιο συστηματικά για να μπορέσουμε να το καταθέσουμε στην πλατφόρμα του διαγωνισμού. Σκοπός μας δεν ήταν βράβευση αλλά η συμμετοχή. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να δείχνουν αυτό που μπορούν να κάνουν και να τους αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν αναγνωρίζονται. Άλλωστε αυτό είναι η δουλειά μας. Να διδάσκουμε τους μαθητές που έχουμε, όχι αυτούς που είχαμε, ούτε αυτούς που θα θέλαμε να έχουμε αλλά αυτούς που έχουμε τώρα, καθέναν από αυτούς. Και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.  Θέματα που σχετίζονται με τον πλανήτη, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τα δουλεύουμε κάθε χρόνο. Μέσα στους εκπαιδευτικούς στόχους μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε τέτοια ζητήματα.

Οι Εκπαιδευτικοί,
Καριπίδου Σοφία
Παπουλίδου Αμαλία

Δ.Σ. Κάσπακα


 

Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» ήταν μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις δράσεις του σχολείου μας και να συναναστραφούμε με άλλα σχολεία, παίρνοντας ιδέες για νέες δράσεις στο μέλλον. Ο διαγωνισμός ενεργοποίησε τους μαθητές μας και εμάς. Οι μαθητές μας ενέπλεξαν στην ψηφοφορία  την τοπική κοινωνία  κι εμείς τους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα να κοινοποιηθούν οι δράσεις του προγράμματος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Bravo Schools για την υποστήριξη στο εκπαιδευτικό μας έργο και την ανατροφοδότηση που αυτό μας προσέφερε.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
9ο Δ.Σ. Λιβαδειάς


 

Με αφορμή τη διάκρισή μας στις καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις (Στόχος 13.Δράση για το Κλίμα), στον πρόσφατο εκπαιδευτικό διαγωνισμό Bravo Schools “Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο”, θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε ολόψυχα για ακόμη μια φορά που δώσατε όχι μόνο στο δικό μας σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα την ευκαιρία να αναδείξουμε τις δράσεις μας που αναπτύσσονται μέσα στον σχολικό χώρο και οι οποίοι συνδέονται στενά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι μικροί μας μαθητές μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να ερευνήσουν, να γνωρίσουν, τόσο την Ευρώπη και τους θεσμούς της, όσο και την αξία που έχει η Ανακύκλωση για τη ζωή μας αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Έμαθαν, επίσης, τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής αλλά, το σημαντικότερο, γνώρισαν τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ως υπεύθυνοι Ευρωπαίοι πολίτες. Εργάστηκαν εκμεταλλευόμενοι τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, τη συνεργασία, τη διάχυση των γνώσεων, την ικανότητα να μαθαίνει κανείς διά βίου. Διασκέδασαν και επηρέασαν θετικά όλη την τοπική κοινωνία, διαχέοντας όλα όσα εκείνοι έμαθαν και κατέκτησαν. Κλείνοντας, σας ευχόμαστε να συνεχίσετε αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια που κάνετε ώστε να συνεχίσουμε από τη πλευρά μας εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες να γίνουμε όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ευχαριστούμε για την όμορφη συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε με όλους σας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και χαιρόμαστε πολύ που το σχολείο μας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (SGDs School Club).

Στέργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής
6ο Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης


 

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δώσατε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις δράσεις μας, στα πλαίσια ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Οι εκπαιδευτικοί του διαπολιτισμικού σχολείου μας, αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές προκλήσεις. Στόχος μας πάντα, όλα αυτά τα χρόνια, ένα σχολείο που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, που προάγει την αυτενέργεια, την αυτοδιαχείριση, την καινοτομία στην εκπαίδευση. Ένα σχολείο που προάγει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ισότητα, τη συνεργατικότητα, τη φιλία, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη. Το Bravo Schools είναι ένας θεσμός που συνηγορεί κι επιβραβεύει όλες αυτές τις προσπάθειες δίνοντας σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές μας, ακόμα ένα ηθικό έναυσμα για να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο μας.

Χατόγλου Ευφροσύνη
4ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας


 

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα και να παρακολουθήσουμε την εορταστική εκδήλωση. Παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν. Ήταν όλα πολύ όμορφα, με εξαίρεση την οργάνωση του χρόνου.

Μαρία Βολάκη, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας- Προϊσταμένη
3ος Π. Σ. Δήμου Βύρωνα


 

Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι εμείς ένα  σχολείο με τόσο μικρά παιδιά,  θα βρισκόμασταν σε αυτή την εκδήλωση χαράς και ελπίδας του Bravo Schools και μαζί με άλλα σχολεία  θα ενώναμε τις δυνάμεις μας στο μεγαλύτερο μάθημα του κόσμου . Τα παιδιά μας δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για αυτό το υπέροχο κλίμα που επικρατούσε εκεί .Τα αντιμετώπισαν σαν μικρούς πολύτιμους ανθρώπους ,τα καλοδέχτηκαν με τρυφερότητα και θαυμασμό και τους έδωσαν χώρο για να  παρουσιάσουν το παιχνίδι που ένωσε τον κόσμο τους με τον κόσμο των παιδιών με τυφλότητα. Γνώρισαν κι άλλα παιδιά και ενθουσιάστηκαν και τα ίδια με τις δημιουργίες των άλλων σχολείων.

Λίγα λόγια για την ιστορία πώς βρεθήκαμε εδώ.

Όταν μάθαμε ότι δεν υπάρχουν ποιοτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα παιδιά με προβλήματα όρασης και στερούνται κάτι πολύ βασικό: το δικαίωμα στο παιχνίδι αλλά και τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια αυτό να αλλάξει .

Αξιοποιήσαμε τα προσβάσιμα παιχνίδια της  sci fy ,memor-i, τα μάθαμε, παίξαμε με τα τυφλά παιδιά, φτιάξαμε νέα . Η γέφυρα ανάμεσα σε δυο φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους άρχισε να χτίζεται. Με τη διάκρισή μας στην καλύτερη πρακτική για ποιοτική εκπαίδευση, το δικαίωμα όλων των παιδιών για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς άρχισε να γίνεται πραγματικότητα .

Ευχαριστούμε για όλα bravo schools αλλά κυρίως που μας επιτρέψατε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο !!!

Γιώτα Πρατσίδου, Νηπιαγωγός
3ος Π. Σ. Δήμου Βύρωνα


 

Χαρούμενη διάθεση, πλατιά χαμόγελα, φρέσκα, καθαρά βλέμματα γεμάτα ζωντάνια, φαντασία, δημιουργικότητα. Ένα αναπάντεχο, συναρπαστικό συνονθύλευμα παιδιών όλων των ηλικιών που αλληλεπιδρούσαν, μάθαιναν, εξηγούσαν, επικοινωνούσαν… στην πραγματικότητα κρατούσαν το μέλλον του κόσμου στα χέρια τους. Οι δικοί μας λιλιπούτειοι συμμετέχοντες μπορεί να μην συνειδητοποιούσαν εκείνη τη στιγμή την σπουδαιότητα της προσπάθειάς τους, όμως έκαναν μια καλή αρχή βάζοντας το πρώτο δικό τους λιθαράκι για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Για το σχολείο μας είναι πλέον στόχος και δέσμευση μαζί και θα εργαζόμαστε πάντα με όλες μας τις δυνάμεις!

Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Υποδ/ντής
2ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου


 

Τόσο το έργο του Bravo Schools όσο και ο διαγωνισμός  υπήρξαν άψογα. Θεωρώ πως η προσπάθεια που έγινε,  ο συντονισμός, η συνεργασία και το τελικό αποτέλεσμα οδήγησαν στην άριστη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το μεγάλο αριθμό σχολείων που συμμετείχαν όσο και από τις εργασίες (καλές πρακτικές) που κατατέθηκαν.  Συγχαρητήρια. Μπράβο και πάλι μπράβο. Ευχαριστούμε για όλα.

Με το καλό να συνεργαστούμε και πάλι τη νέα σχολική χρονιά.

Αδαμίδης Αδάμ, Χημικός Msc
ΓΕΛ Βουκολιών


 

«Κορώνα των επιστημών, θαυματουργή Χημεία,
και μέσ΄από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια.» Κωστής Παλαμάς

Αυτό ακριβώς είναι που ενθουσιάζει τους μαθητές, ότι μπορούν για κάποιες στιγμές να γίνουν Ποιητές! Δημιουργοί! Εμείς οι παιδαγωγοί βρισκόμαστε εκεί για να τους εμπνεύσουμε και να τους δώσουμε τα κίνητρα.

Δρούγκας Αργύρης
6ο Δ.Σ. Καλαμαριάς


 

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και μαζί με  τον δάσκαλό μας, Δρούγκα Αργύρη, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε να πάρουμε μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» με έξι συμμετοχές.

Μπορεί κάποια από τις εργασίες μας  να μην διακρίθηκε ΑΛΛΑ :

  • Είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε σε έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό.
  • Στηρίξαμε με τις εργασίες μας, το θεσμό που προωθεί την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
  • Αναζητήσαμε τη νέα γνώση, μέσα από την έρευνα, τη διάδραση, το θεατρικό παιχνίδι, την ανάληψη ρόλων, να την κάνουμε κτήμα μας και να την μοιραστούμε μαζί σας και μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων 202 σχολείων της Ελλάδας.
  • Χρειάστηκε να συνεργαστούμε ΟΜΑΔΙΚΑ και να βελτιώσουμε τη δημιουργική μας σκέψη και την κριτική μας ικανότητα.
  • Μάθαμε να μη φοβόμαστε να εκθέτουμε τον εαυτό μας και να υπερασπιζόμαστε με τρόπο όμορφο τις σκέψεις μας και τις διαφωνίες μας.
  • Είδαμε τα έργα μας αναρτημένα σε μια ψηφιακή πλατφόρμα.
  • Δόθηκε η ευκαιρία στον κύριό μας να μας καθοδηγήσει και να μας βοηθήσει , πιο χαλαρά, να προσεγγίσουμε τους ΣΤΟΧΟΥΣ, με μια διαφορετική ματιά.
  • Συνεργαστήκαμε, υποστηριχτήκαμε και βελτιωθήκαμε από τις συμβουλές των συνεργατών σας.
  • Τέλος, διαπιστώσαμε «Πως μαθαίνουμε κάτι γιατί θέλουμε να το μάθουμε».

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε πως θα προσπαθήσουμε και την επόμενη χρονιά να παραμείνουμε ενεργοί και συνδεμένοι μαζί σας ΓΙΑΤΙ έχουμε κι άλλα πολλά να πούμε:

Αντί επίλογου:

Η σύγχρονη εκπαίδευση έχει ως βασικό σκοπό να προετοιμάσει τους μαθητές ώστε να είναι σε θέση να αντιδρούν γρήγορα και να ανταπεξέρχονται στα κελεύσματα  των καιρών ως ενεργοί και δυναμικοί πολίτες, με δημοκρατικό ήθος, ηθική και γνώση. Η  συμμετοχή των μαθητών μας σε  εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, όπως το Bravo Schools, με  αυξημένη παιδαγωγική αξία, εξασφαλίζοντας την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή τoυς- αποδεικνύονται ισχυρό εργαλείο κοινωνικής και πολιτισμικής διαπαιδαγώγησης στα χέρια του εκπαιδευτικού και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εκπλήρωση του πολύπλευρου παιδαγωγικού στόχου του σύγχρονου σχολείου, αφού προάγουν την ευαισθησία, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα όλων των συμμετεχόντων.

Λυκογιαννάκη Στυλιανή, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας – Υποδιευθύντρια
3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης


 

Το σενάριο διδασκαλίας “the future is green” βασίζεται στη μέθοδο CLIL (ολιστική εκμάθηση περιεχομένου και ξένης γλώσσας) και το δημιούργησα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Go for Content Language and Integrated Learning” το οποίο συντονίζω στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Το προαναφερόμενο διδακτικό σενάριο περιλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων που εστιάζουν στην αφύπνιση της σκέψης και την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των μαθητών. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από τη συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό Bravo Schools το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης εντάσσεται στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και η καλή διδακτική πρακτική που προτείνω για την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στην κλιματική αλλαγή και την ανάληψη πρωτοβουλιών των μαθητών για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης αξιολογήθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο στόχο 13. δράση για το κλίμα. Αδιαμφισβήτητα η πρωτοβουλία του θεσμού Bravo Schools να αναδείξει τους μαθητές μας ως πρεσβευτές για τους 17 παγκόσμιους στόχους θα τους παρακινήσει να συνεχίσουν να συνεισφέρουν ενεργά για τη σωτηρία του πλανήτη και τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Αννα Μαγκιώση, Διευθύντρια
Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων


 

To bravo schools θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη και καινοτόμα πρωτοβουλία που δίνει στα παιδιά την ελευθερία κι ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Μια πρωτοβουλία κι εμπειρία  που τους  δίνει την ευκαιρία αναπτύξουν την έρευνα, την κριτική και δημιουργική σκέψη και να κατανοήσουν τα σύγχρονα περιβαλλοντικά  και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να συμμετέχουν ενεργά ως αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Χαίρομαι  ιδιαίτερα που το σχολείο μου συμμετείχε στο διαγωνισμό  του  BRAVO SCHOOS  κι ακόμη περισσότερο που κερδίσαμε κάποια διάκριση ανάμεσα σε τόσες συμμετοχές! Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι κι ας ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο μέλλον! Γιατί το μέλλον τους ανήκει και γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

Χριστίνα Ντόγκα, Προϊσταμένη
14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής


 

Ένα μεγάλο bravo στην πρωτοβουλία του Bravo Schools που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό να προβάλλουμε το έργο και την ιδιαίτερη  προσπάθεια των μαθητών του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Με την συμμετοχή μας και την  παρουσίαση της  δράσης  μας, ως ένα μικρό λιθαράκι, ελπίζουμε να συμβάλλαμε  στη διαμόρφωση του Αυριανού Στόχου για την ανάπτυξη ενεργών  και ευαίσθητων πολιτών.

Καλή  δύναμη και συνέχεια στο έργο σας και στους στόχους σας!

Σταυρούλα Αναστοπούλου,
2ο Γενικό Λύκειο Πύργου


 

Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιά είναι πολύ καλό να βγαίνουν προς τα έξω, τα σχολεία να αλληλεπιδρούν, να παρουσιάζουν τις δουλειές τους, ανταλλάσσοντας ιδέες, μέσα σε ένα πλαίσιο σημαντικών στόχων. Τώρα που έγινε η αρχή με τη διάκρισή μας, ελπίζουμε και σε άλλες συμμετοχές και διακρίσεις στο μέλλον.

Αρβανιτίδης Συμεών, ΠΕ 03 Μαθηματικός
Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών


 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε ένθερμα για την θετική αξιολόγηση του Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών, και την απόδοση της διάκρισης όπως μας ανακοινώσατε:

  • η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, ως ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ με τίτλο «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» και
  • ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGsSchool Club (Sustainable Development Goals School Club).»

Το Γυμνάσιο Κοίμησης είναι ένα επαρχιακό σχολείο κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα με μαθητές από οικονομικά ασθενείς οικογένειες, που τα τελευταία χρόνια οδηγούνται σε μετανάστευση στην Γερμανία. Κάποιοι από τους μαθητές μας είναι Ρομά με πολλά προβλήματα κοινωνικοποίησης, καθώς και άθλιων καταστάσεων διαβίωσης. Οι παραπάνω καταστάσεις που σας αναφέραμε μας οδηγούν στο να σας επισημάνουμε την πόσο μεγάλη προσπάθεια και θέληση κατέβαλλαν οι μαθητές μας στην εκπόνηση της παραπάνω καλής πρακτικής. Επειδή σαν Εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο σχολείο νιώθουμε ότι φυλάμε Θερμοπύλες στο να διατηρήσουμε το πολιτισμό, να ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για τους στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, η συγκεκριμένη διάκριση μας ενδυναμώνει στο να συνεχίσουμε το λειτούργημα μας!

Την τελευταία μέρα των εξετάσεων στο Γυμνάσιο μας, ανακοινώσαμε στους μαθητές μας την διάκριση του Σχολείου, την οποία και αποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς και δάκρυα στα μάτια!

Εκ μέρους των παιδιών ένα θερμό ευχαριστώ για την επιβράβευση των κόπων τους!

Με εκτίμηση ο εκπονών εκπαιδευτικός την καλή πρακτική: «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών»

Οι στόχοι