fbpx

We support the Goals

Ένας από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους και ίσως από τους πιο φιλόδοξους είναι και ο Στόχος 8 ο οποίος αφορά την αξιοπρεπή εργασία και την οικονομική ανάπτυξη. Στους υποστόχους που πρέπει να επιτευχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2030 συμπεριλαμβάνεται και η δέσμευση των Κρατών Μελών του ΟΗΕ για την ενίσχυση της ικανότητας των εγχώριων χρηματοπιστωτικών θεσμών προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να διευρυνθεί η πρόσβαση σε τραπεζικές, ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για όλους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενστερνιζόμενη την πολύ μεγάλη σημασία της χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης αφενός μεν ως ενός αποτελεσματικού εργαλείου προστασίας των ίδιων των αποδεκτών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και αφετέρου ως ενός μέσου για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών από τα μέλη της, προωθεί συστηματικά ποικίλες συναφείς δράσεις στον τομέα αυτό. Ειδικότερα:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Χρηματοπιστωτικής Εκπαίδευσης

Συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Χρηματοπιστωτικής Εκπαίδευσης, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση ως προς τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση με έμφαση σε δράσεις για μαθητές 7-18 ετών.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τράπεζες σε Δράση»

Είναι μέλος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και υποστηρίζει εδώ και μια δεκαετία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τράπεζες σε Δράση.

Μέλος του International Network on Financial Education

Συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση του ΟΟΣΑ (International Network on Financial Education) ως συνδεδεμένο μέλος.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρηματοπιστωτικός Εγγραμματισμός»

Υποστηρίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το QualityNet Foundation.