Ενεργός Πολίτης

Ο ενεργός πολίτης είναι ο υπεύθυνος πολίτης, ο πολίτης που μένει ενημερωμένος για τα τοπικά και εθνικά θέματα, που ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, που εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.

 

 

Μην είσαι παρατηρητής, Σε αφορά!

 

Τι είναι Ενεργός Πολίτης

Ο ενεργός πολίτης είναι αυτός που:

Φροντίζει για την υγεία & ευεξία του, την προσωπική του ευημερία και ανάπτυξη.

Αναζητά πληροφορίες, φιλτράρει την είδηση. Συμμετέχει στο χώρο της δημόσιας συζήτησης με παραδοσιακούς ή σύγχρονους τρόπους, διαμορφώνει κριτική σκέψη και παίρνει θέση.

Ενδιαφέρεται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος: δεν ρυπαίνει, υιοθετεί πρακτικές που ενισχύουν το πράσινο, την εξοικονόμηση ενέργειας, προσέχει την κατανάλωση του νερού,  ανακυκλώνει, κινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το ποδήλατο.

Επιδιώκει τη δημόσια έκφραση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, τη δημιουργία υποδομών στη γειτονιά του και στη χώρα του, τη διατήρηση ελεύθερων χώρων, την προστασία του πράσινου στους κοινόχρηστους χώρους και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, βοηθά τους συμπολίτες του, τηρεί τους κανόνες που θεσπίζονται για τη διευκόλυνσή τους και είναι ανοιχτός απέναντι στους μετανάστες της πόλης, διεκδικώντας την κοινωνική ένταξή τους.

Παρατηρεί τι συμβαίνει στην κοινωνία και παρεμβαίνει, σε συνεργασία με συμπολίτες του, όταν διαπιστώνει παρανομίες δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων.

Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών είναι το δίκτυο των πολιτών μελών του QualityNet Foundation. Είναι ένα ανοιχτό δίκτυο που στοχεύει στην ενημέρωση για την υιοθέτηση σωστών στάσεων και προτύπων στην καθημερινότητα των πολιτών και την ενεργοποίησή τους απέναντι σε θέματα των 17 Παγκόσμιων Στόχων και σε δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Σε καλούμε λοιπόν να πάρεις θέση και να συμβάλλεις και εσύ σε ένα καλύτερο κόσμο!

Τι μπορώ να κάνω ως μέλος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών;

Εγγράψου στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση, ώστε να παρακολουθείς την πληροφόρηση πάνω στους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ανάρτησε τη δράση που ανέπτυξες ή την εθελοντική συμμετοχή σου στο πλαίσιο της καθημερινής υπευθυνότητας στο twitter @qualitynet_ με #in actionforabetterworld

Στείλε μας ένα home video με το μήνυμά σου για τους 17 Στόχους. Θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα της πρωτοβουλίας

Αφιέρωσε χρόνο να κρίνεις τις δράσεις/προγράμματα που υλοποιούνται από Εταιρίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορείς και Σχολεία στο πλαίσιο του Bravo Sustainability Awards.

 

Ρωτήστε μας πως!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στo 210-6898594 | info@qualitynet.gr